Schoorsteenrenovatie

Oude schoorstenen hebben vaak voegen die aan het verzanden zijn (voegen worden poreus) wat lekkage tot gevolg kan hebben. Door de verzanding van de voegen kan terugslag van de rook optreden met een groot risico op koolmonoxidevergiftiging. De buitenkant van de schoorsteen kan vaak nog prima gerenoveerd worden door deze opnieuw te voegen. Bij hakken of uitbreken van de voegen komt het nogal eens voor dat er behoorlijke schade wordt aangericht aan het metselwerk van de schoorsteen door de krachten die hierdoor op de schoorsteen worden uitgeoefend. 
 
Om dit te voorkomen, maken wij uitsluitend gebruik van de nieuwste technieken en zullen wij met diamant de voegen uitfrezen. Bij het frezen wordt nauwelijks kracht uitgeoefend op het metselwerk van de schoorsteen, waardoor het risico op scheuren of losraken van de stenen tot een minimum wordt gereduceerd. Eventuele loszittende stenen kunnen over het algemeen weer opnieuw vast gemetseld worden. Na het opnieuw voegen en eventueel impregneren van uw schoorsteen, kan deze weer vele jaren mee.
 
Bij het impregneren van uw schoorsteen wordt zorgvuldig een vloeistof aangebracht op het metselwerk en de voegen. Hierdoor zal de schoorsteen geen vocht meer opnemen waardoor de kans op vorstschade aanzienlijk afneemt. De kans op scheuren of afbreken van de stenen is hiermee tot een minimum gereduceerd. Ook de bovenplaat van uw schoorsteen zal in veel gevallen toe zijn aan renovatie. De meeste oude schoorstenen hebben een gecementeerde bovenplaat die door weersinvloeden, zoals vocht en vorst, na een aantal jaren scheuren gaat vertonen. 
 
De beste en meest eenvoudige oplossing is de gehele bovenplaat aansmeren met cement, en vervolgens brengen we een speciale teerlaag aan. Met dit alles zorgt u ervoor dat er in ieder geval geen lekkage meer aan de schoorsteen kan ontstaan. Het belangrijkste van de schoorsteen is dat het lood nog goed intact is, het lood mag dus niet gescheurd en of beschadigd zijn. Dit heeft zware lekkage tot gevolg. Wij kunnen voor u het lood vervangen en/of repareren. Met het repareren plakken wij speciale loodstickers op de scheurtjes, zodat daar geen water meer in kan komen.  


Wij zijn dus gespecialiseerd in de complete schoorsteenrenovatie, dat wil zeggen: 

- Uithakken/slijpen
- Stralen (torbo techniek)
- Reinigen (koud water 200 bar of warm water en/of stoom)                                                                                              
- Voegen (nette strijkvoeg die de optimale hardheid behaald)
- Impregneren (middel van remmers, wordt aangebracht met een blok kwast)
- Lood vervangen/repareren (18 ponds lood)
- Kap repareren/ aansmeren met een teerlaag  (waterdicht maken)
- Dakpannen vervangen (wij kunnen eventueel ook de pannen leveren)

ONZE DIENSTEN

SITEMAP

Wij zijn VCA gecertificeerd:

DIENSTEN

DIRECT OFFERTE AANVRAGEN

Heeft u interesse in onze diensten? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte aan. Vraag aan Kijk op werkspot voor referenties over ons:

CONTACT