Raamdorpels

Het belang van de raamdorpels (vensterbank) wordt vaak onderschat. De raamdorpels en de voegen ertussen hebben veel te verduren, dit doordat al het regenwater wat op de ruit komt via de raamdorpel naar beneden wordt afgevoerd. Wanneer de raamdorpels of het voegwerk hiervan slecht worden, kan dit lekkage in de woning veroorzaken. Bovendien is het toch een stukje aanzicht dus is het belangrijk dat ze er goed uitzien. Als de raamdorpels zelf goed zijn, maar het voegwerk hiervan verkeerd in slechte staat, dan is de beste oplossing alleen het voegwerk te vervangen. Dit doet MP gevelwerken door het oude voegwerk te verwijderen met een speciale krabber. De oude voegen worden één voor één verwijderd tot op het gezonde metselwerk. Vervolgens wordt alles weer netjes opnieuw ingewassen met een speciale mortel. Indien er slechts een enkele slechte of kapotte raamdorpelsteen in zit, kan deze uiteraard vervangen worden. Het nadeel is alleen dat de raamdorpels die er vanaf de bouw al inzitten vaak al verouderd en verkleurd zijn. Dus de kleur van een nieuwe raamdorpel zal dan licht afwijken.

Als de raamdorpels in zijn geheel slecht, verouderd of beschadigd zijn is de beste optie om de raamdorpels te vervangen. Dit doet MP gevelwerken vaak op de traditionele manier: hier worden de raamdorpels één voor één ingemetseld. Tegenwoordig kan het echter ook met prefab raamdorpel- elementen. Deze wijze is iets voordeliger, de elementen zijn weliswaar iets duurder dan losse raamdorpelstenen. Het is echter minder arbeidsintensief waardoor de meerprijs ruim terug verdiend word. Verdere voordelen zijn dat de elementen zeer slijtvast zijn. Het voegwerk bestaat namelijk uit dezelfde lijm, als waarmee de elementen gelijmd zijn. De voeg is sterker dan het materiaal zelf. Ook de openstaande kant van de raamdorpelstenen wordt helemaal meegevoegd.

ONZE DIENSTEN

SITEMAP

Wij zijn VCA gecertificeerd:

DIENSTEN

DIRECT OFFERTE AANVRAGEN

Heeft u interesse in onze diensten? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte aan. Vraag aan Kijk op werkspot voor referenties over ons:

CONTACT