Impregneren

Impregneren (hydrofoberen)
  

Vocht is één van de grootste vijanden van uw gevel, als er vocht in de gevel trekt, kan dit onder andere schimmel, lekkage, witte sluier door zoutuitslag, vorstschade, mindere isolatiewaarde, en algen- en mosvorming veroorzaken. Het is dus van groot belang om de gevel goed te laten impregneren!

Het impregneermiddel wat wij gebruiken is op waterbasis en heeft een vaste stof ( WA ) gehalte van 8%, middel wordt aangebracht door middel van een `vloei` methode, dat wil zeggen dat er 1L per m2 word gebruikt, bij ons word niks geneveld maar grondig geimpregneerd!

Wat zijn de voordelen van impregneren?
Nu is de gevel net een spons, als u de gevel laat impregneren kan de gevel geen water meer opnemen. Impregneren zorgt ervoor dat er een beschermlaag over de steen heen licht. dit heeft ook invloed op de isolatie. Door het impregneren blijft de warmte in huis, Dit scheelt uiteraard ook in de stookkosten! Als uw gevel is geïmpregneerd, heeft vuil ook minder kans om te hechten. Mocht de gevel toch vuil worden is het na het impregneren eenvoudig te reinigen. 

Maar let op!
Het heeft alleen zin om uw gevel te hydrofoberen als die in goede staat verkeerd. MP gevelwerken zal dan ook van te voren controleren of uw voegwerk nog in orde is. Zonodig zullen we de beschadigde voegen vervangen en/of herstellen. De gevel moet altijd gereinigd zijn voordat u de gevel wilt laten hydrofoberen. Door het reinigen gaan de poriën van de steen open staan, dit zorgt ervoor dat het impregneermiddel beter hecht op de gevel. Pas dan kunnen wij de volledige 10 jaar garantie geven! Het impregneermiddel is dampdoorlatend. Regenwater kan niet naar binnen, maar vocht uit de muur wel naar buiten.
 


  


 

ONZE DIENSTEN

SITEMAP

Wij zijn VCA gecertificeerd:

DIENSTEN

DIRECT OFFERTE AANVRAGEN

Heeft u interesse in onze diensten? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte aan. Vraag aan Kijk op werkspot voor referenties over ons:

CONTACT