Lood

Loodvervanging
 
 

Het lood in en om een woning heeft een belangrijke functie. Lood slabben zijn een soort afscheidingsschot om het regenwater buiten te houden. Slecht of gescheurd lood heeft vaak tot gevolg dat er lekkage in de woning ontstaat. Om lekkage tegen te gaan of te voorkomen vervangt MP gevelwerken vakkundig het lood in gevels, platte daken en/of schoorstenen. 
 
Het lood kan op 2 manieren vervangen worden. De eerste wijze is het vervangen van het lood tot op het binnenblad. Hier wordt er om de strekkende meter 2 lagen stenen uit de buitenmuur gehakt en het oude lood verwijderd en afgevoerd. Vervolgens wordt er nieuw lood geplaatst, dit word vast gezet met knelstrippen en slagpluggen in de muur. Dan worden de bovenrand van de knelstrip en de boor gaatjes afgekit met shell kit. Daarna worden de stenen weer ingemetseld en tenslotte word alles weer afgevoegd in kleur van bestaand voegwerk. Deze wijze van lood vervangen komt het meest voor bij aanbouwen met platte daken. 
 
De tweede wijze is eenvoudiger en goedkoper. Hierbij wordt eerst het oude lood afgesneden, dan word de lintvoeg 6 cm diep ingeslepen. Vervolgens wordt er nieuw lood aangebracht (18 ponds). Dit lood word met speciale loodklemmen vastgezet, zodat het lood goed blijft zitten. De lintvoeg wordt daarna op vakkundige wijze afgevoegd, in de kleur van het bestaande metselwerk. Deze manier van lood vervangen is bijna altijd van toepassing op schoorstenen.

Bij het renoveren van schoorstenen maakt MP gevelwerken altijd gebruik van een speciaal layher schoorsteensteiger. (zie foto) Dit speciale steiger zorgt ervoor dat wij altijd Arbo veilig bij de schoorsteen kunnen komen en rondom de schoorsteen kunnen werken want dit is verplicht.
 

Als het lood gescheurd is of het is een stuk dunner geworden in de loop der jaren, is het verstandig om het lood vakkundig te laten vernieuwen, dit om lekkages te voorkomen. Het is natuurlijk mogelijk om het lood niet te vervangen, maar te repareren. Bij loodreparatie worden de scheuren in het lood afgeplakt met speciale loodstickers.

dit is echter een tijdelijke oplossing, de beste methode is natuurlijk vervangen.

ONZE DIENSTEN

SITEMAP

Wij zijn VCA gecertificeerd:

DIENSTEN

DIRECT OFFERTE AANVRAGEN

Heeft u interesse in onze diensten? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte aan. Vraag aan Kijk op werkspot voor referenties over ons:

CONTACT